Over ons

OVER ONS
Virology Education is al meer dan 15 jaar toonaangevend in het veld van infectieziekten ten aanzien van de initiatie, ontwikkeling en uitvoering van onafhankelijke en geaccrediteerde educatie voor medische en andere professionals. In samenwerking met medische experts en medisch-wetenschappelijke verenigingen organiseren wij kwalitatief hoogwaardige, programma’s met als doel de meest recente ontwikkelingen in de wetenschap te vertalen naar optimale behandeling in de praktijk. 

De inhoud van onze educatieve projecten wordt altijd samengesteld door onafhankelijke experts waarbij de onafhankelijkheid van geselecteerde sprekers en van de inhoud voorop staat. Voor alle programma’s vraagt Virology Education accreditatie aan bij de relevante beroepsverenigingen. 

De programma’s worden mede mogelijk gemaakt door middel van registratiegelden en met financiële steun van derden waaronder pharmaceutische en diagnostische bedrijven. De organisaties die financieel bijdragen om een programma mogelijk te maken worden genoemd op onze website en op de programmamaterialen en –communicatieuitingen. 

Voor de uitvoering van haar programma’s in Nederland houdt Virology Education zich aan de richtlijnen van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR). Alle financiële relaties worden doorgegeven aan de sponsorende partijen met het oog op hun verplichting deze te melden aan het Transparantieregister.

GESCHIEDENIS
We zijn onze activiteiten begonnen in 1998 vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Ons eerste project was een interactieve cursus over HIV resistentie op Stanford University, USA onder leiding van Prof. Charles Boucher, Prof. Dr. Thomas Merigan en Prof. Dr Jonathan Schapiro. Dit project toonde ons de dringende behoefte aan kennisuitwisseling onder experts, vertaling van complexe wetenschappelijke data naar de praktijk en het opleiden van behandelaren ten aanzien van de best mogelijke behandeling van geinfecteerde patienten. Sinds die tijd hebben we meerdere programma’s ontwikkeld om het veld van infectieziekten te ondersteunen en vooruit te helpen.

DOELSTELLING
We zijn onophoudelijk op zoek naar behoeftes aan educatie en forums over onderwerpen die extra wetenschappelijke aandacht behoeven. Mocht u bestaande of nieuwe onderwerpen weten waarvoor onze initiatieven van belang zouden kunnen zijn, dan nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen. Wij zullen dan onze uiterste best doen om op maat gemaakte programma’s te bieden en zodoende het veld vooruit te helpen.

Be Sociable, Share!