Tuberculose dag 2019

De Tuberculose dag 2019 is een unieke bijeenkomst waarbij Tuberculose uitgebreid besproken wordt. In 2017 was de Tuberculose dag als pilot opgenomen in het programma van de HIV Masterclass en opengesteld voor andere geïnteresseerden in dit onderwerp. Het bleek zo'n succes dat ook in 2018 eenzelfde constructie is gemaakt. Wegens aanhoudend succes werd de Tuberculosedag ook in 2019 weer aangeboden. Deelnemers van de HIV masterclass wonen de bijeenkomst bij als onderdeel van de Masterclass, maar andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen.

DOELGROEP
De Tuberculose dag richt zich met name op infectiologen, GGD artsen en andere medisch specialisten die, aan het einde van hun specialisatietraject, geïnteresseerd zijn in de behandeling van tuberculose. Daarnaast biedt deze Tuberculose dag een unieke gelegenheid voor ervaren behandelaren om hun kennis op te frissen.

LEERDOELEN
Na het bijwonen van de Tuberculose dag heeft de deelnemer:

  • inzicht verkregen in de pathogenese en klinische verschijningsvorm van tuberculose;
  • inzicht in de diagnostische mogelijkheden en in de verschillende overwegingen om te komen tot een rationele behandelingskeuze;
  • volledig overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van klinisch management van met tuberculose;
  • inzicht in beschikbare middelen en hoe deze toe te passen in de dagelijkse praktijk.

PROGRAMMA

Program_slide