Nationale Hepatitis Dag 2017

Amsterdam shutterstock_129315182De Nationale Hepatitis Dag 2017 is het centrale platform voor alle stakeholders binnen het veld van virale hepatitis. Tijdens de bijeenkomst van dit jaar wordt gesproken over het Advies van de gezondheidsraad en hoe dit in het veld is geïmplementeerd.

Ben jij professioneel betrokken bij virale hepatitis en wil jij je kennis verbreden, mee discussiëren en betrokken zijn bij de aanzet tot veranderingen? Zorg dan dat je bij de Nationale Hepatitis Dag bent!

De Nationale Hepatitis Dag 2017 vindt dit jaar in Utrecht plaats in het Julianagebouw op donderdag 9 november. Zet hem in je agenda en zorg dat je erbij bent!


Presentaties en webcasts 2016

NHD presentatie 600pxRuim 370 deelnemers waren aanwezig tijdens de 3e editie in de Beurs van Berlage op 1 november 2016. Tijdens de bijeenkomst was speciaal ruimte gemaakt voor de presentatie van de contouren van het Nationaal Hepatitis Plan door de initiatiefgroep, terwijl ook veel aandacht was voor het - op de dag zelf gepubliceerde - Advies van de Gezondheidsraad over screening van virale hepatitis. 


Achtergrond Viral Hepatitis

Virale hepatitis komt voor in ca 0,4-0,6% van de bevolking in Nederland. Hogere prevalenties komen voor in specifieke risicogroepen. Echter, veel patiënten met virale hepatitis zijn nog steeds niet geïdentificeerd.Ook bereiken niet alle geïdentificeerde patiënten de specialistische zorg die ze nodig hebben. Chronische hepatitis B is inmiddels goed behandelbaar, waardoor nadelige gevolgen te voorkomen zijn. Bovendien is het door nieuwe behandelingsopties nu mogelijk patiënten met hepatitis C in bijna alle gevallen te genezen. Het is dus nu tijd om alle patiënten op te sporen!